Wil jij ons komen helpen in Ethiopië?

Wie onze nieuwsbrief heeft gelezen weet dat het druk is in ons gezin. Behalve werken op het MYC zijn we ook vaak bezig met sociale hulpvragen, bijbelstudies of gewoon persoonlijke contacten met jongeren. Wij zijn geen uitzondering, we horen hetzelfde verhaal van zovele zendelingen. Onze eigen kindjes vragen ook de nodige aandacht. We willen hen graag kwalitatief onderwijs geven en omdat er in Mekelle geen goeie (internationale) scholen zijn, hebben we voor thuisonderwijs gekozen. Dat bevalt ons goed! Niet alleen geeft het ons grote flexibiliteit maar we zijn ook heel dicht betrokken op de leefwereld van onze jongens. Naast ouders zijn we dus ook leerkrachten.

’s Avonds gebeurt het wel dat we zitten dromen over België (en we moeten bekennen dat we ook  regelmatig zitten te watertanden als we denken aan de Belgische lekkernijen). We mijmeren erover hoe we onze dagelijkse realiteit dichter bij jullie kunnen brengen, hoe we onze ‘oude’ en ‘nieuwe’ wereld kunnen laten samensmelten…waarschijnlijk ook niets nieuws onder de zon voor zendelingen J

Zo ontstond het volgende idee. Hoe tof zou het zijn mocht er iemand (student, ouder echtpaar…) zijn die voor enkele maanden naar hier zou komen om ons te komen helpen!

We zijn in de eerste plaats op zoek naar iemand die de voormiddagen zou kunnen helpen met het thuisonderwijs. Je hoeft geen meester of juffrouw te zijn want we hebben kant en klare lesvoorbereidingen en naast wiskunde en taal wordt er ook gelezen, geknutseld en gesport. Misschien heb je een hart voor kinderen en jongeren en wil je in de namiddagen graag iets betekenen in het MYC of misschien heb je een andere passie of talent. Je kan ons ook dienen door voor onze kinderen te zorgen zodat wij meer kunnen werken met de Ethiopische jongeren. Er zijn tal van mogelijkheden. Op zaterdagen zou je kunnen meehelpen met de kinderclubs.

Stuur ons een mailtje, samen zoeken we hoe we de namiddagen kunnen invullen zodat je God kunt dienen op een manier die bij je past.

 

Lieve groetjes en Gods zegen

Kevin en Els

Laat een reactie achter