Project Manna nieuwtjes

 

Project Manna – Nieuwtjes

Afscheid nemen van 2015!

November 2015

KLAAR VOOR EEN NIEUW JAAR!

Het einde van 2015 nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om jullie weer een update te geven over hoe het met “De Buchs” gaat en wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd.

Na een lang (voor Els, Jotan en Moshe) en iets minder lang (voor Kevin) verblijf in België keerden de Buchs met één extra telg terug naar Ethiopië: Hadasse! Helemaal klaar om er weer met volle moed in te vliegen en de goede werken van Project Manna verder uit te bouwen en te versterken.

Deze nieuwsbrief krijgt vanaf vandaag een aantal vaste topics, die jullie hieronder onmiddellijk zullen ontdekken. Elk onderwerp vertelt jullie iets meer over de Buchs, het project en de lokale cultuur.  Beleef samen met Kevin, Els, Jotan, Moshe en Hadasse hun avonturen in Mekele!

MEET THE BUCHS

Hallo iedereen! In dit deel van de nieuwsbrief willen Els en ik jullie op de hoogte houden over hoe het met ons gezinnetje gaat.

Het zal jullie plezier te horen dat met ons alles goed gaat, we zijn allemaal gezond en wel. Hadasse is een vrolijke baby en brengt ons veel vreugde. Jotan moest begin september nog het derde leerjaar afronden en heeft dat ondertussen met succes gedaan! Sinds oktober zijn we gestart met het vierde leerjaar.
Moshe zit ondertussen al in de derde kleuterklas. Hij is een energierijke kleuter in de klas en vormt een behoorlijke uitdaging voor zijn leerkracht! De focus ligt nu op het herkennen van letters en cijfers.

We hebben ook bezoek gehad van Mark en Karin. Zij hielpen ons met klusjes in het huis en zorgden voor de kinderen tijdens belangrijke vergaderingen. ‘s Avonds deelden we onze gedachten en dromen. Ze waren een zegen voor ons gezin en we willen hen nogmaals bedanken voor hun bezoek!

COULEUR LOCAL

De naam van dit onderwerp verraadt al een klein beetje waar we het hier over willen hebben: de ethiopische cultuur!

In oktober dit jaar vierden de orthodoxe Ethiopiërs “Meskel”. Meskel betekent “kruis”. Ze vieren dan dat ze het kruis in Ethiopië zouden gevonden hebben.

Om 20h verzamelde iedereen op de top van een berg in Mekelle. Daar vond een orthodoxe eredienst plaats en werd er een groot kampvuur met een houten kruis in brand gestoken. Om 2h ‘s nachts werden er in alle straten nog meer vuren aangestoken. De buurtbewoners betaalden allemaal samen voor het hout. Kevin en Jotan zijn dit jaar in onze straat gaan kijken. Men gelooft dat men drie maal over het vuur moet springen om geluk te hebben. Dit levert spectaculaire, maar ook gevaarlijke sprongen op.

Met Meskel hebben we met de jongeren en de kinderen vooral gesproken over de kruisdood van Jezus en de genade die we kunnen krijgen. Wat een kans om over totale vergeving te spreken!

BRUGGEN BOUWEN

In dit onderdeel komen jullie wat meer te weten over de verschillende projecten waar wij onze schouders onder zetten en waarmee we “bruggen bouwen” met de gemeenschap.

Momenteel vraagt Hadasse nog veel zorg en dus is het voor Els voorlopig nog niet mogelijk om les te geven in het Mekele Youth Center (MYC). Daarom probeert ze zich te richten op individuele coaching van meisjes/vrouwen. 

Op dit moment zijn we volop bezig met het selecteren van jongeren voor het mentorprogramma dat we hier willen oprichten. We gaan op huisbezoek bij elk van de jongeren om hun ouders te informeren en onze band met de families en de buurt te versterken. Leuk om eens bij de jongeren thuis te komen en zien hoe ze leven.
In het mentorprogramma zullen we de jongeren een jaar opvolgen, gezondheidsvoorlichting geven, life skills aanreiken en hen coachen en/of mentoren.
Daarnaast willen we ook een bijbelgroep starten voor hen die dat willen. 
BRAIN FOOD

WIST JE DAT…

– De mensen in Ethiopië een dromedaris een kameel noemen en dat hij maar een bult heeft?

– Jotan jarig is in februari en hij graag een kaartje krijgt? Schrijf dus gauw een briefje of een kaartje naar Jotan Buch, Box 621, Mekelle, Ethiopia. Hou er rekening mee dat een kaartje gemiddeld 4 tot 5 weken onderweg is!

– We in Ethiopië tweemaal nieuwjaar vieren? Eenmaal het Ethiopisch nieuwjaar in september en eenmaal Belgisch nieuwjaar op 1 januari. Wij mogen dus twee keer feest vieren.

– Het in Ethiopië nu pas 2008 is?

– De “Dik Dik” alleen in Ethiopië voorkomt en dat het een soort mini hert is?

Ontdek nog meer leuke weetje in onze volgende nieuwsbrief!


SPOTLIGHT

In dit onderdeel besteden we extra aandacht aan een persoon, project of typisch aspect van het leven in Ethiopië.

Deze keer zetten we onze kinderclubs in de spotlight. Elke zaterdag om 14.30 doen we jongensclub en om 15.30 een meisjesclub. Elke week zingen we een aantal liedjes over God. We hebben enkele Engelse liedjes en enkele Tigrinya liedjes. Daarna lezen we een bijbelverhaal voor.
We zijn begonnen in Genesis en momenteel bevinden we ons in de start van Jezus leven. We bespreken ook altijd wat we we kunnen leren van het bijbelverhaal voor ons dagelijks leven. Daarna maken we een tekening of en knutselwerk over het verhaal.

De Evangelische kerken Koersel en Gent hebben gespaard voor een afdak en sinds een maand beschermt dit afdak ons voor de regen en de zon. Met het geld van Tearfund Youth gaan we elke week fruit voor de kinderen kopen. Momenteel hebben we bamboe bankjes die snel uit elkaar vallen. De Evangelische kerk Ieper is aan het sparen om deze te vervangen door andere sterkere banken.

Wij willen allen die ons ondersteunen hartelijk bedanken!


SAVE THE DATE!!

Hou alvast zondag 31/01/2015 vrij in jullie agenda voor de Project Manna benefiet-dag!

Wat is de bedoeling van deze benefiet-dag? Wel, eerst en vooral willen we Project Manna nog wat extra in de kijker te zetten en nieuwe donateurs overtuigen om hun goed hart te tonen en het gezin Buch te ondersteunen in Mekelle.

Daarnaast willen we er natuurlijk ook een gezellige en spannende namiddag van maken. Hoe we dat juist gaan doen? Wel, daarover meer is onze speciale benefiet-newsflash aan het einde van deze maand.

Dus niet vergeten: zondag 31/01/2015 vrijhouden in jullie agenda!

CASSA CASSA

Elke maand hebben Kevin, Els, Jotan en Moshe een werkingsbudget nodig om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud: woonst, boodschappen, verzekeringen, onderwijs en gezondheidszorg.
Hoe staat Project Manna er op dit moment voor? Wel, om je een idee te geven: op dit moment worden ongeveer 70% van de werkingskosten gedekt door maandelijkse schenkingen van onze donateurs.

En zo kan jij het verschil maken!

Want Project Manna is dus nog intensief op zoek naar bijkomende vaste donateurs (vanaf €10 per maand) om het zendelingenwerk van Kevin en Els veilig te stellen. Laat je hart spreken en steun Project Manna!

Want jullie hulp is nodig om de resterende 30% van de werkingskosten te dekken.

Hoe storten?

Je kan werken met een bestendige opdracht of een storting op volgende rekening.

Tearfund Vzw
IBAN: BE41 4359 1900 0110
BIC: KREDBEBB
Steeds met mededeling: Code 25BD Kevin en Els


Iedereen wint!

Vanaf à 40 per jaar krijg je van Tearfund VZW een fiscaal attest en kan je diezelfde gift aftrekken van je belasting. Zo krijg je voor elke € 10 die je stort, € 4,5 terug!

Praktisch voorbeeld:

Stel je wil Kevin en Els graag helpen door op jaarbasis € 100 bij te dragen aan project Manna. Dan krijg je van de belastingen € 45 terug. In de praktijk heb je dus eigenlijk slechts € 55 gestort, maar Kevin en Els krijgen echter € 100. Een win-win situatie voor iedereen!

GEBEDS- EN DANKPUNTEN

DANK
voor goede schoolresultaten
voor het bezoek van Mark en Karin
voor de start van het mentorprogramma
GEBED
voor goede jongeren in het mentorprogramma
voor feestdagen zonder familie
voor 100% financiële dekking

ANTWOORDKAART
Wil jij Kevin en Els helpen? Klik dan op onderstaande button. Dan weet het thuisfront meteen op hoeveel steun we kunnen rekenen en welke weg er nog af te leggen is.
Volgende info zal je kunnen aanvullen:

Ja, ik zal project Manna de komende maanden steunen door

  • Mee te bidden en de gebedsbrief te ontvangen per e-mail/ post*
  • Maandelijks / per kwartaal/ per jaar* …..…. euro te storten
  • Een eenmalige gift te storten

* verwijder wat niet van toepassing is
Dhr/ Mevr …………………………………………………………………….
Adres: …………………………………………………………………………..
Postcode: ………………………Woonplaats:…………………………
E-mailadres: …………………………………………………………………

Antwoordmail

Voel je het kriebelen om ons team te versterken?
Stuur een mailtje naar  thuisfront@projectmanna.be! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Copyright © 2015 Project Manna, All rights reserved.
Uw mail kan op twee manieren op deze lijst gekomen zijn. 1. U hebt zichzelf ingeschreven. 2. Wij hebben u op de lijst gezet omdat wij u goed kennen. U kan zich direct uitschrijven voor deze lijst als u dat wilt.

 

This email was sent to

 

 

Laat een reactie achter